Afbeelding

Onderhoud en herstellingen

In onze moderne en goed uitgeruste werkplaats onderhouden of herstellen onze vakmensen zorgvuldig alle personen- en bedrijfswagens tot 7 ton. Ook mobilhomes zijn welkom in ons atelier. Voor kleine herstellingen aan de verlichting van uw aanhangwagen of caravan kan u bij ons ook terecht. Onze werkplaats is uitgerust met een aantal 2-kolomshefbruggen, een  4-palenhefbrug en enkele mobiele hefbruggen.  Alle moderne diagnostische apparatuur (Opel Tech en Bosch KTS) om uw wagen uit te lezen en te herstellen is voorhanden. Zelfs het coderen van regelapparaten, sleutels,…  of updaten van software is mogelijk.
U hebt e keuze tussen een origineel onderdeel of een hoogwaardig alternatief. Onze receptionist zal u begeleiden bij uw keuze.
Een vloot van vervangwagens staat gratis voor u klaar. U kan ook gebruik maken van een fiets. Een haal en breng service is bij ons ook mogelijk.

Afbeelding

Nazicht technische controle

Wij maken uw voertuig keuringsklaar vooraleer u uw voertuig bij de technische controle moet voorrijden. Wij beschikken over een ultramodern lichtregelapparaat waarmee wij  zowel de klassieke halogeen-koplampen, xenonlampen, LED- en matrixkoplampen minutieus kunnen afstellen. Ook onze remmentestbank en ophangingstestbank zijn identiek aan diegene die in de meeste keuringsstations worden gebruikt.

Indien u zelf niet graag uw voertuig bij de technische controle voorrijdt, doen wij dat gewoon voor u.

Ook voor een keuring voor verkoop, kunt u bij ons terecht.

Afbeelding

Airco Service

Naast het reeds jarenlang bestaande R123a gas heeft Garage Berckmans enige tijd geleden opnieuw geïnvesteerd in een volautomatisch toestel voor het nieuwe R1234yf gas.

Een goed werkende airconditioning bezorgt u in de zomer een zalig frisse omgeving en zorgt in de winter voor een aangenaam binnenklimaat.

Opsporen van lekken, storingen vaststellen, desinfecteren en uw installatie opnieuw vullen is voor ons een koud kunstje.

Afbeelding

Adblue tanken

Steeds meer dieselmotoren gebruiken AdBlue om hun NOx-uitstoot te beperken. Deze mengeling van water en ureum werkt erg goed, maar moet regelmatig worden bijgevuld. We leggen het even uit.

Wat is AdBlue?
AdBlue is een waterachtige oplossing die wordt gebruikt om tot 85 procent van de NOx-uitstoot (stikstofoxiden) om te vormen tot water en stikstof. Het product bestaat uit gedemineraliseerd water (67,5 procent) en erg zuiver ureum (32,5 procent). De vloeistof wordt geïnjecteerd in het uitlaatsysteem, tussen de motor en de SCR-katalysator (voor ‘Selective Catalytic Reduction’ of Selective Katalytische Reductie).  AdBlue is biologisch afbreekbaar en bevriest bij -11 graden Celsius. Je mag het dus niet op koude plaatsen bewaren, en de samenstelling ervan kan trouwens ook wijzigen als het aan zonnestralen (UV) wordt blootgesteld.
Hoe weet ik of mijn auto AdBlue gebruikt?
Het AdBlue wordt gebruikt in auto’s met SCR en dat zijn hoofdzakelijk Euro 6-dieselmotoren. Het systeem wordt sinds 2006 toegepast in vrachtwagens en werd in de autosector geïntroduceerd in 2014. In sommige auto’s zit de AdBlue-vuldop naast de dieseltankdop, maar in andere zit hij discreter weggewerkt.

Hoe weet ik wanneer ik moet bijvullen?
Tijdens de gebruikelijke onderhoudsbeurten wordt het niveau van het reservoir nagekeken en indien nodig bijgevuld in onze werkplaats. Maar afhankelijk van de rijomstandigheden (stadsritten, weer) kan het gebeuren dat het AdBlue-reservoir leeg is voor de volgende onderhoudsbeurt. Dat wordt aangegeven met een verklikkerlichtje. U kan dan nog zo’n 2.400 kilometer verder rijden, maar let op: eens het AdBlue helemaal op is, zal de auto de motorprestaties sterk verminderen en weigeren opnieuw te starten. Het reservoir moet daarom zo snel mogelijk worden bijgevuld nadat het verklikkerlichtje is gaan branden.

Waar vul ik mijn AdBlue-reservoir?
Dat hangt af van de plaats van het reservoir en de toegankelijkheid van de blauwe vuldop ervan. Het meest eenvoudig is het wanneer die dop achter de tankklep zit. Maar sommige constructeurs vonden het zinvol om de dop te verbergen onder de koffervloer of de motorkap. Dat moet je dan opzoeken in de handleiding van de auto. Bovendien moet in sommige gevallen de boordcomputer worden gereset om het gele verklikkerlichtje te laten verdwijnen. Het meest eenvoudige is dus om bij ons langs te komen. Maar je kan perfect zelf AdBlue bijvullen, bijvoorbeeld wanneer het dringend is. Vermijd echter om de tank volledig te vullen of om bij te vullen voor het reservelampje brandt. Als je namelijk teveel van de vloeistof in de tank giet, kan die overlopen. De vloeistof zal dan gaan kristalliseren en de vulhals verstoppen. Let ook op, zeker wanneer de vuldop zich achter de gewone tankklep bevindt, dat je nooit diesel in de blauwe opening giet of AdBlue in de brandstoftank.

Is AdBlue gevaarlijk?
Het product is niet explosief. Na contact met AdBlue volstaat het om je handen te reinigen. Het kan wit- of grijsachtige sporen nalaten op het koetswerk of op kleren. Ook hier volstaat het om te spoelen met veel water om de vlekken te verwijderen. Wanneer AdBlue op de grond wordt gemorst, kan het de bodem glad maken. Goed spoelen volstaat om het te verwijderen.
 
Zijn extra voorzorgsmaatregelen nodig bij grote koude?
AdBlue kristalliseert bij -11 graden Celsius. Maar een auto die bij dergelijke temperaturen wordt geparkeerd, heeft geen bijzondere aandacht nodig. De normen verplichten de constructeurs tot een automatische verwarming om de oplossing vloeibaar te maken zodat het SCR binnen de 20 minuten na het starten weer actief kan zijn.
 
En als de auto meerdere maanden stilstaat?
AdBlue heeft een levensduur van meer dan één jaar. Maar als de auto vele maanden heeft stilgestaan of erg weinig heeft gereden, kan het nuttig zijn om het reservoir te legen en het product te vernieuwen.

Afbeelding

Bandencentrale en bandenopslag

Monteren, demonteren en balanceren van zomer-, winter- en 4-seizonsbanden is voor onze mekaniekers dagelijkse kost. Ook de opslag van uw set zomer- en winterwielen wordt door ons geregeld zodat u zelf uw handen of het interieur van uw auto niet hoeft vuil te maken. Wij beschikken over tientallen meters rekken waar ook uw set wordt gestockeerd. Terwijl uw set bij ons gestockeerd wordt, kunnen wij nieuwe banden monteren indien noodzakelijk, uw beschadigde velg kan hersteld en herschilderd worden, ….

Afbeelding

Herstellen en vervangen van ruiten

Wanneer u geconfronteerd wordt met glasbreuk, kan Garage Berckmans uw ruit herstellen of, indien noodzakelijk, vervangen. Dankzij onze uitgebreide voorraad kunnen wij zeer kort op de bal spelen zodat u snel weer de weg op kan. Weet dat een barst in uw voorruit tot zeer gevaarlijke situaties kan leiden door een plotselinge reflectie van het zonlicht.

Afbeelding

Interieurreiniging door middel van stoom

Hebt u iets vervoerd dat eigenlijk te vuil was? Is uw kind ziek geworden in de wagen? Heeft de verpakking van de melk het begeven door een bruusk remmanoeuver?

Geen probleem voor ons!!!! Wij kunnen het interieur van uw voertuig deels of volledig reinigen met een stoom-reiniger zodat uw interieur er weer als nieuw uitziet. Het apparaat is in staat om bijna alle vlekken uit zetelbekledingen, dakhemels, … te verwijderen.

Indien uw voertuig onaangenaam ruikt, ook dat kunnen wij aanpakken. Na een volledige interieurreiniging kunnen wij via een ozon-apparaat de geur van sigaretten, etensresten, … uit uw voertuig halen zodat het interieur terug fris en aangenaam ruikt.

Afbeelding

Depannage/takeldienst en transport

Indien u uw wagen laten onderhouden volgens schema, hebt u de mogelijkheid om een pechbijstandscontract of te sluiten. Wanner u dan gefronteerd wordt met panne, platte band, ongeval of de verkeerde brandstof hebt getankt, wordt u kosteloos getakeld naar onze garage.

Indien u echter niet over een dekking pechbijstand beschikt, staan wij klaar om u verder te helpen. Wij beschikken over een takelwagen met afschuifplateau en sleepbril met een laadvermogen van 4 TON. Dankzij de luchtvering kunnen wij probleemloos verlaagde voertuigen laden. Ook wagens met een geblokkeerd stuurslot, ernstige ongevalschade, ophangingsschade, …kunnen wij zonder moeite takelen.

Voor het lichtere werk beschikken wij nog over een bestelwagen met auto-aanhangwagen om uw voertuig probleemloos te vervoeren.