Afbeelding

Ontvangst

Het voertuig wordt in de garage afgeleverd en de receptionist overloopt samen met klant de uit te voeren werkzaamheden. Tijdens de duur van de herstelling kan u, indien nodig, gebruik maken van een gratis vervangwagen. Het kan soms zijn, zeker na een ongeval, dat de wagen door een afsleepdienst naar ons wordt gebracht. Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen hebt u als klant een paar dagen recht op een gratis vervangwagen. Nadien zorgen wij ervoor ervoor dat u opnieuw zo snel als mogelijk mobiel bent.

Afbeelding

Demontage

Onze koetswerkherstellers demonteren alle beschadigde onderdelen. Deze worden zorgvuldig gecontroleerd en afgepunt met het bestek zodat we het maximale aan mogelijkheden benutten om alle onderdelen tijdig aangeleverd te krijgen. Nadien worden de beschadigde onderdelen op speciale rolkarren gestockeerd om bij de montage alle kleine onderdelen (clipsen, stopjes, …) over te bouwen op de nieuwe onderdelen.

Afbeelding

Richten van chassis

Het gebeurt nog zeer weinig maar in bepaalde gevallen moet het chassis terug in zijn oorspronkelijke vorm getrokken worden. Zeer licht correctiewerk gebeurt vanop onze richtbrug. Het zwaardere werk gebeurt vanop een richtbank.

Afbeelding

Uitblutsen en/of vervangen van beschadigde onderdelen

Beschadigde onderdelen die herstelbaar zijn, ondergaan verschillende technieken zoals uitblutsen, uitdeuken met behulp van een spotter, plamuren, glad schuren, grondlak spuiten, …. De te vervangen onderdelen worden in deze fase ook gemonteerd met het oog op correct passen om een mooi eindresultaat te bekomen. Ook beschadigde kunststofonderdelen zoals bumpers, spiegelkapjes, … worden hersteld of vervangen.

Afbeelding

Lakken

Met behulp van een scanner wordt de lakkleur van uw voertuig zorgvuldig uitgelezen. In ons verfmenglabo wordt de koetwerkkleur uiterst nauwkeurig aangemaakt. De meeste lakkleuren worden afgewerkt met een kwaliteitsvolle vernis. Wij werken al jarenlang met watergedragen lakken uit respect voor mens en milieu. Het uiteindelijke lakwerk gebeurt in onze spuitcabine. Nadien hardt het lakwerk uit op een temperatuur van om en bij de 60 °C.

Afbeelding

Montage, afwerking en reiniging

Met grote nauwkeurigheid worden alle onderdelen weer gemonteerd op het voertuig. Voor sommige onderdelen betekent dat gewoon ‘de vijsjes vast schroeven’. Wanneer er bijvoorbeeld een deur dient vervangen te worden, moeten alle onderdelen die niet beschadigd zijn (bv. Het slot, de ruitmekaniek, de deurhandgreep, ..) gedemonteerd worden van de oude deur en opnieuw gemonteerd worden op de nieuwe deur. Na de montage wordt, indien noodzakelijk, nog wat polijstwerk uitgevoerd alvorens de wagen gewassen wordt. Nadien voeren we een laatste grondige controle uit.

Afbeelding

Aflevering

Wanneer het voertuig klaar is, wordt de klant verwittigd zodat hij het voertuig kan komen afhalen. De meeste verzekeraars passen een derde-betaler systeem toe waardoor de klant de kosten niet hoeft voor te schieten. Tot slot wordt het hersteldossier gearchiveerd.